myflex.gr

Νηστίσιμη Μπολονέζ

Υλικά

Κιμά σόγιας 150 γρ

Μακαρόνια 200 γρ

1 Κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Σάλτσα από ντομάτα ή pummaro 100 γρ2 κ. σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1/4 κ. γλυκού αλάτι

2/3 κ. γλυκού πιπέρι

2/3 κ. γλυκού κανέλα

2/3 κ. γλυκού κύμινο

2/3 κ. γλυκού πάπρικα

    Χρόνος εκτέλεσης
    45 λεπτά
    Εκτέλεση
    1
    Σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε βράσει νερό προσθέτουμε την σόγια και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
    2
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά.
    3
    Έπειτα σουρώνουμε καλά την σόγια.
    4
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε μία κατσαρόλα όπου έχουμε προσθέσει το μισό μας ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
    5
    Χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού και ρίχνουμε και την σόγια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
    6
    Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε το νερό και όλα τα μπαχαρικά.
    7
    Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μισή ώρα.
    8
    Μπορείτε να δυναμώσετε την φωτιά προς το τέλος αν έχει μείνει αρκετό νερό και θέλετε να γίνει πιο στεγνός ο κιμάς.
    9
    Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό και αφού είναι έτοιμο ρίχνουμε και τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-9 λεπτά. Σουρώνουμε και ύστερα τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το 1 κ. σούπας έλαιο και ανακατεύουμε.
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης