myflex.gr

Ρύζι με λαχανικά

Υλικά

100 γρ ρύζι γλασσέ

1/2 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό καρότο

50 γρ καλαμπόκι

50 γρ αρακά

100 γρ μανιτάρια

1 κ σ ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

    Χρόνος εκτέλεσης
    20 λεπτά
    Εκτέλεση
    1
    Πρώτα βράζετε το ρύζι 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που δίνονται και ύστερα σουρώστε το και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
    2
    Έπειτα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θερμαίνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.
    3
    Έπειτα προσθέστε το καρότο καθαρισμένο και τριμμένο, το καλαμπόκι και τον αρακά και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι. Αφού σωτάρετε για 2-3 λεπτά θα προσθέσετε και το ρύζι και θα ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει.
    4
    Έπειτα αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και πατήστε καλά με το πηρούνι και ύστερα αναποδογυρίστε το στο πιάτο.
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης