myflex.gr

Overnight oats με γεύση τιραμισού

Υλικά

1 ½ κούπες γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

1 κούπα απλό στραγγιστό γιαούρτι πλήρες

2 ½ κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου,

2 κουταλιές της σούπας σπόροι chia

2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος εσπρέσο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ κούπες  βρώμη

1 ¼ κουταλάκια του γλυκού κακάο σε σκόνη

Χρόνος εκτέλεσης
10 λεπτά
Εκτέλεση
1
Χτυπήστε το γάλα αμυγδάλου, 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 1/2 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου, τους σπόρους chia, τη σκόνη εσπρέσο, τη βανίλια και το αλάτι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε βρώμη, ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί τελείως και να βυθιστεί. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες έως 4 ημέρες.
2
Συνδυάστε τα υπόλοιπα 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου σε ένα μικρό μπολ.
3
Για να σερβίρετε, ρίξτε 2/3 του φλιτζανιού μείγμα βρώμης σε ένα μπολ. Συμπληρώστε με 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι . Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κόσκινο με λεπτό πλέγμα για να πασπαλίσετε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού κακάο.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης