myflex.gr

Κουραμπιέδες

Υλικά

2 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ

2 φλιτζ. ινδική καρύδα τριμμένη

4 κ.σ. λάδι καρύδας

2 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 μικρή πρέζα αλάτι

20 ωμά αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα ή ψημένα

    Χρόνος εκτέλεσης
    10 λεπτά
    Εκτέλεση
    1
    Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας, ώστε να βρίσκεται σε υγρή μορφή.
    2
    Βάζουμε στο multi τα αμύγδαλα φιλέ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
    3
    Προσθέτουμε στα αμύγδαλα 1 φλιτζ. ινδική καρύδα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι καρύδας, μια μικρή πρέζα αλάτι και λίγο νερό, αν χρειαστεί, και ομογενοποιούμε.
    4
    Παίρνουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο και 1 κουταλιά από τη ζύμη. Τοποθετούμε το αμύγδαλο στη μέση της ζύμης και πλάθουμε την ζύμη μέχρι να σχηματιστεί ένας κουραμπιές, ο οποίος στο κέντρο του έχει ένα αμύγδαλο.
    5
    Βουτάμε τον κουραμπιέ στην ινδική καρύδα που περίσσεψε και τοποθετούμε σε πιατέλα.
    6
    Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μίγμα και τα αμύγδαλα. Διατηρούμε τους διατροφικούς κουραμπιέδες στο ψυγείο.
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης