myflex.gr

Peanut butter noodles με λαχανικά

Υλικά

Υλικά για τα noodles

2 πακέτα noodles της προτίμησής σας

2 κουτ. γλυκού λάδι

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 καρότο

100 γρ μανιτάρια

1 συσκευασία τόφου

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

σουσάμι και φρέσκα κρεμμύδια (προαιρετικά)

Για τη σος

2 κουτ. σούπας NUTRIYUMMY PEANUT BUTTER

1 κουτ. σούπας σος σόγιας

1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι

1 κουτ. γλυκού λάδι

1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ

100 ml νερό από τα noodles

Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα noodles και ρίχνουμε βραστό νερό μέχρι πάνω. Έπειτα καλύπτουμε και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
2
Τρίβουμε το τόφου (εφόσον έχουμε βγάλει την περισσότερη υγρασία) σε έναν τρίφτη, το τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφού πασπαλίσουμε λίγο σος σόγιας και λίγο κορνφλάουρ το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου δέκα λεπτά για να πάρει χρώμα.
3
Στο μεσοδιάστημα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
4
Μετά από 2-3 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε το τόφου και σοτάρουμε. Προσέχουμε να μην καούν τα λαχανικά.
5
Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τα υλικά για τη σος μας και κλέβουμε και λίγο νερό από τα noodles. Ρίχνουμε τη σος στο τηγάνι και τα noodles μας και ανακατεύουμε.
6
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι τα υλικά να δέσουν μαζί και έπειτα σβήνουμε τη φωτιά. Προαιρετικά σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι για γαρνιτούρα. Έτοιμα!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης