myflex.gr

Γευστικά cookies ταχίνι φυστίκι

Υλικά

150 γρ αλεύρι αμυγδάλου

120 γρ ταχίνι NUTRIYUMMY TAHINIPRO Pistachio & Tahini

70 γρ μέλι

1 κγλ εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Πρέζα αλάτι

Σουσάμι (για επικάλυψη)

Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2
Ανακατεύετε όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι, σε ένα μπολ μέχρι να έχετε μια ζύμη που να πλάθεται.
3
Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας φυτικό γάλα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει κατάλληλη για πλάσιμο. Αν η ζύμη είναι υπερβολικά κολλώδης, τοποθετήστε την στο ψυγείο για λίγο ώστε να σφίξει.
4
Προετοιμασία σουσαμιού: Τοποθετήστε περίπου ¼ φλιτζάνι σουσάμι σε ένα ρηχό μπολ ή πιάτο.
5
Πλάθετε τη ζύμη σε 10-12 μπάλες, περίπου 2 κουταλιές της σούπας η κάθε μία.
6
Κυλήστε τις μπάλες στο σουσάμι για να καλυφθούν καλά.
7
Στη συνέχεια, ισιώνετε κάθε μπάλα με τα χέρια σας μέχρι να έχει πάχος περίπου 1/3 της ίντσας και τις τοποθετείτε στο έτοιμο ταψί.
8
Ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί. Θα είναι μαλακά και εύθραυστα όταν βγουν από τον φούρνο, γι' αυτό αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα χειριστείτε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης