1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
2
Κόψτε τις γλυκοπατάτες στη μέση
3
Αλείψτε τις κομμένες πλευρές με μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου και αλατοπιπερώστε.
4
Στρώστε με λαδόκολλα το ταψί.
5
Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και ψήστε στο μεσαίο ράφι για 25-30 λεπτά, μέχρι να μπορείτε εύκολα να τις τεμαχίσετε με ένα πιρούνι
6
Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει αν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερες γλυκοπατάτες.
7
Προσθέστε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
8
Ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί. Θα είναι μαλακά και εύθραυστα όταν βγουν από τον φούρνο, γι' αυτό αφήστε τα να κρυώσουν καλά πριν τα χειριστείτε.
9
Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
10
Απλώστε τα σε άλλο ταψί. Ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
11
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, το κόκκινο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπιπερώστε. Αφήστε τα στην άκρη.
12
Σε ένα μικρό μπολ που σφραγίζει, προσθέστε το ταχίνι, 1/4 φλιτζανιού νερό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, την καπνιστή πάπρικα, το τσίλι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
13
Ανακατέψτε ή ανακινήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σιγά-σιγά περισσότερο νερό, 1-2 κουταλιές της σούπας τη φορά, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό πάχος.
14
Σερβίρισμα: Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες, τις βγάζετε από το φούρνο και τις αναποδογυρίζετε. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφρατέψετε το εσωτερικό της γλυκοπατάτας.
15
Σερβίρετε τις γλυκοπατάτες σε πιατέλα με τα ρεβίθια και τις μαριναρισμένες ντομάτες. Περιχύστε με τη σάλτσα ταχίνι και προσθέστε όποια άλλη επικάλυψη επιθυμείτε, όπως φρέσκα κρεμμυδάκια