myflex.gr

Πεϊνιρλί με αυγό

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250 mlχλιαρό νερό
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (40-45 γρ..)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι (προαιρετικό, για να βοηθήσει στη ζύμωση)

Υλικά για τη γέμιση

  • 300 γρ. κασέρι light (τριμμένο)
  • 4αυγά
  • NUTRIYUMMY SAUCE ITALIAN BOLOGNESE
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (για άλειμμα)
Χρόνος εκτέλεσης
2 ώρες 30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για περίπου 10 λεπτά (θα πρέπει να αφρίσει).
2
Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
3
Ζυμώστε για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
4
Σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
5
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, χωρίστε τη σε 4-6 μπαλάκια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε τα Πεϊνιρλί).
6
Ανοίξτε κάθε μπαλάκι ζύμης σε μια επιφάνεια εργασίας σε στρογγυλό σχήμα με πάχος περίπου 1/2 εκ.
7
Τοποθετήστε στο κέντρο κάθε ζύμης 3 κουταλάκια της σούπας από την σως NUTRIYUMMY SAUCE ITALIAN BOLOGNESE και το τριμμένο κασέρι Lightκαι διπλώστε τις άκρες, σχηματίζοντας μια "βάρκα" με κενό στο κέντρο για να τοποθετήσετε το αυγό.
8
Σπάστε ένα αυγό στο κέντρο κάθε πεϊνιρλιού.
9
Τοποθετήστε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
10
Αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ρίγανη και πιπέρι αν θέλετε.
11
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και η ζύμη να γίνει τραγανή.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης