myflex.gr

Γλυκοπατάτες Γεμιστές με Κατίκι

Υλικά
  • 3  μέτριες γλυκοπατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. Κατίκι
  • 2κλ. Φρέσκο κρεμμυδάκι
Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
2
Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι όπως είναι με την φλούδα.
3
Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με ένα αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
4
Ψήνουμε στον φούρνο για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Αν το μαχαίρι διαπερνά τη σάρκα τους χωρίς καμία αντίσταση, τότε είναι έτοιμες.
5
Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο.
6
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις κόβουμε με προσοχή στη μέση κατά μήκος.
7
Αφαιρούμε με προσοχή με ένα πιρούνι τη σάρκα τους και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κρατάμε τη φλούδα τους γιατί θα τις γεμίσουμε με τη γέμιση.
8
Προσθέτουμε στο μπολ αλάτι, πιπέρι, το κατίκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
9
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μοιράζουμε τη γέμιση στις φλούδες από τις γλυκοπατάτες που κρατήσαμε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης