myflex.gr

Παντζαροσαλάτα με σος γιαουρτιού και πορτοκάλι

Υλικά
  •  500 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι

Για τη σος γιαουρτιού:

  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ. νερό
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Καρύδια
  • Άπαχη πρωτεΐνη της αρεσκείας σας
Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Κόβουμε τα παντζάρια σε μια επιφάνεια κοπής.
2
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα παντζάρια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
3
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα παντζάρια σε μια πιατέλα.
4
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, το πιπέρι και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε ρίχνοντας σταδιακά το νερό.
5
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε.
6
Ρίχνουμε τα σπασμένα καρύδια και προσθέτουμε τη σος γιαουρτιού.
7
Σερβίρουμε με άπαχη πρωτεΐνη της αρεσκείας σας (π.χ cottage, κοτόπουλο)
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης