myflex.gr

Πένες με ψητή φέτα και ντοματίνια

Υλικά
  • 600 γρ. ντοματίνια
  • κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα light
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
Χρόνος εκτέλεσης
Time
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
2
Σε ένα ταψί. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, την σκελίδα σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
3
Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.
4
Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
5
Με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.
6
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
7
Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης