myflex.gr

Μανιτάρια Ψητά με Γέμιση Τυριών

Υλικά

½ κιλό Μανιτάρια

1 σκελίδα σκόρδο

¼ ματσάκι μαϊντανός

4 κ.σ. ελαιόλαδο

120 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο

90 γρ. φέτα light

Πιπέρι, ρίγανη

Χρόνος εκτέλεσης
35 λεπτά
Εκτέλεση
1
Καθαρίζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
2
Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών, τον μαϊντανό και το σκόρδο.
3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3’.
4
Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μαϊντανό, το πιπέρι και τη ρίγανη και σοτάρουμε για άλλα 2’.
5
Στο μίγμα με τα κοτσάνια των μανιταριών προσθέτουμε το τυρί χαμηλών λιπαρών και τη φέτα τριμμένη.
6
Σε ένα ταψάκι προσθέτουμε το σώμα των μανιταριών, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 15’.
7
Έπειτα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα γεμίζουμε με τη γέμιση των τυριών
8
Ψήνουμε για άλλα 10’ και σερβίρουμε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης