MyFlex
Άρθρα
Η διατροφή αποτελεί τη μελέτη των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα,
τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός χρησιμοποιεί τα θρεπτικά συστατικά και τη σχέση μεταξύ διατροφής, υγείας και ασθένειας.
Όπως καταλαβαίνετε η υγεία και η πρόσληψη τροφής παρουσιάζουν μία άρρηκτη σχέση μεταξύ τους κατά την οποία το ένα επηρεάζει το άλλο.
Ο συνδυασμός της φυσικής δραστηριότητας με το κατάλληλο και ισορροπημένο διατροφικό πλάνο αποτελούν το κλειδί για να παραμείνετε υγιείς. Μπορεί η άσκηση από μόνη της να προσφέρει αρκετά οφέλη ωστόσο αν δεν τρώτε σωστά δεν θα έχετε την απαιτούμενη ενέργεια για να τερματίσετε τον αγώνα ή να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Χρειάζεστε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθετε στην έντονη προπόνηση.
H λήψη συμπληρωμάτων είναι άλλο ένα θέμα, που απασχολεί αρκετό κόσμο τα τελευταία χρόνια.
Ξέρετε πότε είναι καλό να τα καταναλώνετε;
Οι αθλητές λαμβάνουν πολλά συμπληρώματα χωρίς να γνωρίζουν αν πραγματικά θα τους ωφελήσουν και ποια είναι η κύρια λειτουργία τους στον οργανισμό.
Γνωρίζοντας τις απορίες που σας δημιουργούνται καθημερινά γύρω από τη διατροφή και την υγεία, ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας κ. Δημήτρης Οικονομάκης μαζί με την έμπειρη ομάδα διαιτολόγων του MyFlex Diet Center, σας προσφέρουν συχνή διαδικτυακή ενημέρωση με άρθρα που βασίζονται σε έγκυρες επιστημονικές πηγές και μελέτες που αφορούν την υγεία, τη διατροφή, τα θρεπτικά συστατικά και την άσκηση.
Επιλέξτε ανάμεσα σε αρκετές κατηγορίες άρθρων, πατώντας πάνω στη μπάρα και ενημερωθείτε για το θέμα που σας ενδιαφέρει.
Υγρά και Ενυδάτωση: Η Ζωτική Σημασία του Νερού για την Υγεία και την Ευεξία
Η επαρκής ενυδάτωση είναι κρίσιμη για τη συνολική υγεία και ευεξία μας. Με το 60% του ανθρώπινου σώματος να αποτελείται από νερό, γίνεται προφανές ότι
Καλά Λίπη και Κακά Λίπη: Ο Απόλυτος Οδηγός για Υγιεινή Διατροφή
Τα λίπη είναι βασικό στοιχείο της διατροφής μας, αλλά δεν είναι όλα το ίδιο. Κάποια συμβάλλουν στην υγεία, ενώ άλλα μπορούν να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις.
Η Σημασία των Βιταμινών και των Μετάλλων για τη Φυσική και Ψυχική Υγεία
Μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα είναι θεμελιώδης για τη διατήρηση της υγείας μας. Αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά, αν και δεν παρέχουν ενέργεια,
Κατανοώντας και Προσαρμόζοντας τη Διατροφή για Άτομα με Ευαισθησίες σε Τρόφιμα και Πρόσθετα
Οι τροφικές ευαισθησίες και οι αλλεργίες αποτελούν προκλήσεις για πολλούς ανθρώπους. Παράλληλα, η ευαισθησία σε πρόσθετα τροφίμων, όπως συντηρητικά και χημικές ουσίες, καθιστά την προσαρμογή
Βιταμίνες & Μέταλλα: Ενίσχυση Ανοσοποιητικού & Υγείας
Οι βιταμίνες και τα μέταλλα αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την προαγωγή της καλής υγείας,
Διατροφή και Υπέρταση: Ο Ρόλος του Νατρίου στην Καρδιαγγειακή Υγεία
Στη σύγχρονη εποχή, η υπέρταση αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες και επικίνδυνες χρόνιες καταστάσεις υγείας παγκοσμίως, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους. Μέσα από πολυάριθμες έρευνες έχει
Διατροφή για Υγεία και Ευεξία στην Εγκυμοσύνη και Θηλασμό
Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος σημαντικών διατροφικών απαιτήσεων, καθώς η σωστή διατροφή είναι κρίσιμη τόσο για την υγεία της μητέρας όσο και για την ορθή
Διατροφή & Άγχος: Πώς Πρεβιοτικά και Προβιοτικά Βελτιώνουν την Ευεξία
Στη σύγχρονη εποχή, όπου το άγχος και οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την ευεξία, η σημασία της
Διατροφή & Άσκηση: Αναβάθμιση της Υγείας και Αυτονομίας των Ηλικιωμένων
Η έννοια της υγιεινής διατροφής και της συστηματικής άσκησης αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην τρίτη ηλικία, καθώς αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες για τη βελτίωση της ποιότητας
Ο ρόλος των προβιοτικών στον ανθρώπινο οργανισμό
Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις προάγουν την υγεία και είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό. Έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία των
Οφέλη Ενυδάτωσης σε Καρδιαγγειακή, Δερματική & Πεπτική Υγεία
Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία και ευεξία. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ενδελεχώς πώς η επαρκής κατανάλωση νερού μπορεί να βελτιώσει
Πέντε Εύκολα Υποκατάστατα για Κοιλιοκάκη και Δυσανεξία στη Γλουτένη
Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση διαταραχή που επηρεάζει το λεπτό έντερο και προκαλείται από την κατανάλωση γλουτένης, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη