Υλικά για το σιρόπι:
- 200 ml νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 350 γρ. maple syrup
Υλικά για τα μελομακάρονα:
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 120 ml ελαιόλαδο
- 120 ml ηλιέλαιο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. maple syrup
- 50 ml κονιάκ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα
Υλικά για το σερβίρισμα:
- 2 κ.σ. ψιλοτριμμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (καρύδια, φιστίκια Αιγίνης κ.λ.π.)
- maple syrup (προαιρετικά)