myflex.gr

Κουραμπιέδες με αμυγδαλοβούτυρο και ελαιόλαδο

Υλικά
  • 125 γρ. αμύγδαλα
  • 170 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ  ζάχαρη άχνη stevia
  • 350 γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο/ κανέλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. baking powder 
Χρόνος εκτέλεσης
40 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 10΄μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα χοντροκόβουμε στο μούλτι.
2
Στο μίξερ χτυπάμε το αμυγδαλοβούτυρο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη άχνη για 10΄μέχρι να αφρατέψουν.
3
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο/κανέλα, το baking powder και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
4
Εναλλάξ προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι, όσο πάρει ζύμη (ίσως να μη χρειαστεί όλο). Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη (Δεν ζυμώνουμε υπερβολικά τη ζύμη για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες).
5
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες θα βγουν περίπου 30.
6
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35΄μέχρι να ροδίσουν.
7
Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους αφήνουμε 5΄ να κρυώσουν.
8
Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με άχνη.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης