myflex.gr

MyFlex

Άρθρα

Η διατροφή αποτελεί τη μελέτη των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα,

τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός χρησιμοποιεί τα θρεπτικά συστατικά και τη σχέση μεταξύ διατροφής, υγείας και ασθένειας.

Όπως καταλαβαίνετε η υγεία και η πρόσληψη τροφής παρουσιάζουν μία άρρηκτη σχέση μεταξύ τους κατά την οποία το ένα επηρεάζει το άλλο.

Ο συνδυασμός της φυσικής δραστηριότητας με το κατάλληλο και ισορροπημένο διατροφικό πλάνο αποτελούν το κλειδί για να παραμείνετε υγιείς. Μπορεί η άσκηση από μόνη της να προσφέρει αρκετά οφέλη ωστόσο αν δεν τρώτε σωστά δεν θα έχετε την απαιτούμενη ενέργεια για να τερματίσετε τον αγώνα ή να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Χρειάζεστε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθετε στην έντονη προπόνηση.

H λήψη συμπληρωμάτων είναι άλλο ένα θέμα, που απασχολεί αρκετό κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Ξέρετε πότε είναι καλό να τα καταναλώνετε;

Οι αθλητές λαμβάνουν πολλά συμπληρώματα χωρίς να γνωρίζουν αν πραγματικά θα τους ωφελήσουν και ποια είναι η κύρια λειτουργία τους στον οργανισμό.

Γνωρίζοντας τις απορίες που σας δημιουργούνται καθημερινά γύρω από τη διατροφή και την υγεία, ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας κ. Δημήτρης Οικονομάκης μαζί με την έμπειρη ομάδα διαιτολόγων του MyFlex Diet Center, σας προσφέρουν συχνή διαδικτυακή ενημέρωση με άρθρα που βασίζονται σε έγκυρες επιστημονικές πηγές και μελέτες που αφορούν την υγεία, τη διατροφή, τα θρεπτικά συστατικά και την άσκηση.

Επιλέξτε ανάμεσα σε αρκετές κατηγορίες άρθρων, πατώντας πάνω στη μπάρα και ενημερωθείτε για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

ΦΙΛΤΡΑ
Post Categories Filter All

Αντιοξειδωτικά και Φυτοχημικά στοιχεία: Πώς Υπερτροφές Μπορούν να Μειώσουν τον Κίνδυνο Τραυματισμού και να Επιταχύνουν την Ανάρρωση

Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα έχει αναδείξει τον ρόλο των αντιοξειδωτικών και των φυτοχημικών στοιχείων στη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπινου οργανισμού. Ιδιαίτερα

Εξερευνώντας τα Έλαια Μαγειρέματος: Ποια Είναι Υγιεινά και Ποια Πρέπει να Αποφύγετε

Τα έλαια μαγειρέματος είναι απαραίτητα στη διατροφή μας και χρησιμοποιούνται σε ποικίλες συνταγές, από τηγανητά φαγητά μέχρι σαλάτες και σάλτσες. Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου

Συμπληρώματα Βιταμινών και Μετάλλων: Πότε και Πώς να τα Χρησιμοποιήσετε για Μέγιστα Οφέλη στην Υγεία

Τα συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Ωστόσο, για να εξασφαλίσετε την καλύτερη απορρόφηση και αποτελεσματικότητα,

Οδηγός για τη Μαγειρική και το Ψήσιμο με Διατροφικά Υποκατάστατα Γλουτένης: Τεχνικές και Συμβουλές για Επιτυχημένα Αποτελέσματα

Η γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, κριθάρι και σίκαλη, αποτελεί κοινό συστατικό σε πολλά τρόφιμα, κυρίως σε προϊόντα αλευριού. Για άτομα με κοιλιοκάκη,

Κατανοώντας τη Φάση Επανεισαγωγής στη Δίαιτα Χαμηλή σε FODMAPs: Πώς να Επαναφέρετε Διαφορετικά Τρόφιμα με Ασφάλεια και Συνέπεια

Η δίαιτα χαμηλή σε FODMAPs έχει αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS) και άλλων γαστρεντερικών προβλημάτων. Αυτή η