myflex.gr

Pasta with minced meat

Ingredients

400-500 gr minced lean beef

100 gr pasta

1 clove of garlic finely chopped

1 onion finely chopped

2-3 tomatoes grated

1 teaspoon tomato paste

2-3 tablespoons finely chopped parsley

2 tablespoon olive oil or coconut oil

1 ¼ glasses of water from the pasta

Salt

Pepper

2 bay leaves

3 allspice grains

Time of execution
45 minutes
Execution Method
1
Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 αβγό μέτριο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, θυμάρι, δεντρολίβανο και τις φλούδες από το λεμόνι.
3
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη σταυρωτά και κάνουμε μία μικρή τρύπα στην επιφάνειά της.
4
Όταν φουσκώσει η μεμβράνη και αρχίζει να βγαίνει ο ατμός, μετράμε 35 λεπτά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
5
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τον άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα.
6
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.
* The grams mentioned in the recipe are indicative.
The quantities of ingredients are adjusted according to your MyFlex Menu!
Read also