myflex.gr

Υγιεινό Cheesecake

Για τη βάση:

  • 1 1/2 κούπα τριμμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη
  • 1/3 κούπα λιωμένο λάδι καρύδας

Για τη γέμιση:

  • 2 κούπες κάσιους, βρασμένα
  • 1/2 κούπα λεμόνι χυμό
  • 1/3 κούπα καρύδας λάδι, λιωμένο
  • 1/3 κούπα αγαύη ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κούπα νερό, αν χρειαστεί

Υγιεινό Κέικ

  • Ξηρά Υλικά:
    • 180 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 1 κ.γ. baking powder
    • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
    • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • Υγρά Υλικά:
    • 120 ml ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
    • 170 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 120 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • Προαιρετικά:
    • 50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα
    • 50 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 120 γρ. βρώμη
  • 20 γρ. σπόρους τσία (+50 γρ. σπόρους αρεσκείας, όπως κολοκυθόσποροι)
  • 500 ml νερό

Ρεβύθια με γαρίδες

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 15 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε μικρές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πολύχρωμη σαλάτα με κινόα και καπνιστό σολωμό

  • 200 γρ. κινόα ωμή
  • 150 γρ. καπνιστός σολωμός
  • 100 γρ. Ντοματίνια
  • 100 γρ. Αγγούρι
  • 100 γρ. καρότο
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά για τη sauce:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. vinegret Nutriyummy 0%
  • 1/3 κ.γ. σκόνη σκόρδο

Πεϊνιρλί με αυγό

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 250 mlχλιαρό νερό
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (40-45 γρ..)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι (προαιρετικό, για να βοηθήσει στη ζύμωση)

Υλικά για τη γέμιση

  • 300 γρ. κασέρι light (τριμμένο)
  • 4αυγά
  • NUTRIYUMMY SAUCE ITALIAN BOLOGNESE
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο (για άλειμμα)

Ομελέτα με σπανάκι και φέτα

1 κ.σ  ελαιόλαδο

400γρ. σπανάκι baby

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο

6 αυγά (5 ασπράδια 1 κρόκο)

100γρ. φέτα light τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Κέικ βρώμης με σοκολάτα

120 γρ. νιφάδες βρώμης

2 μπανάνες, ώριμες

2 αυγά, μεσαία

80 γρ.  NUTRIYUMMY 0% SYRUP CHOCOLATE 425ml

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

30 γρ. γάλα 1,5%

20 γρ. κακάο

2 φακελάκια INSTICK ΡΟΦΗΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ 0,5lt ΣΟΚΟΛΑΤΑ

100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Δροσερή Τονοσαλάτα

1 κονσέρβα τόνου σε νερό (160γρ.)

½ κεσεδάκι γιαούρτι 2%

1 κ.γ. μουστάρδα

½ πιπεριά φλωρίνης ψητή

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1 καρότο τριμμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμόνι

Πιπέρι

Πεντανόστιμο vegan παστίτσιο

225γ ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια 225 γρ.

175 γρ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

3 σκ σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κσ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κσ φρέσκο δεντρολίβανο

2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

130 γρ κατεψυγμένος αρακάς

130γ κατεψυγμένο καλαμπόκι

150 γρ σέλινο, ψιλοκομμένο

225 γρ ξηρές καφέ φακές

2 κσ πελτέ ντομάτας

1 φλ ζωμός λαχανικών

Για την Πατάτα:

1175 γρ πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

120 ml γάλα αμυγδάλου

2 κσ ελαιόλαδο

1 κγλ σκόρδο σε σκόνη

Αλάτι και πιπέρι