Μερίδες: 2-3 μέτρια σε μέγεθος τσουρέκια
Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
2-3 Φακελάκια instick (καραμέλα, βανίλια, σοκολάτα)
200γρ βούτυρο light ή φυτικό βούτυρο
5 αυγά
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
5γρ αλάτι
200ml γάλα light 1.5%λιπαρά ή γάλα αμυγδάλου
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1κ.γλ μαχλέπι
1κ.γλ κοπανισμένη μαστίχα.
6-8 μερίδες
500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. γλυκάνισο, σε σπόρους
220 γρ. ρύζι γλασέ
100 ml λευκό κρασί
1 1/2 -2 λίτρα ζωμό, κοτόπουλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι άνηθο, χοντροκομμένο
100 γρ. σπανάκι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Μερίδες: 2 μεγάλα τσουρέκια
Συνολικός χρόνος: 70 λεπτά
Μέτρια σε δυσκολία
9 γρ. ξηρή μαγιά
20 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
150 γρ. χλιαρό γάλα αμυγδάλου άγλυκο
Υλικά για τα τσουρέκια
80 γρ. ζάχαρη
700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
120 γρ. γάλα αμυγδάλου
100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
120 γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαστίχα
4-5 σπόρους κάρδαμο
Άλλα υλικά
50 γρ. γάλα αμυγδάλου για άλειμμα
3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
60-65 μερίδες
100 γρ. σταφίδες ξανθές
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
250 γρ. μέλι
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 γρ. μαστίχα
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. γάλα πλήρες
7 γρ. μαχλέπι
900 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 αυγά, μεσαία
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες 3-4
Εύκολη συνταγή
Για την κρούστα
- 2 φέτ. ψωμί του τοστ
- 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
Για τα ζυμαρικά
- Λίγο αλάτι
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
Για τη σάλτσα με τυριά
- 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο και λίγο για το ταψί
- 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 ½ κουταλιες αλεύρι
- 4 φλ. φυτικό γάλα
- 3 φλ. νηστίσιμα τυριά τριμμένα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
3-4 ΜΕΡΙΔΕΣ
Εύκολη
Για τη σούπα
200 γρ. κόκκινες φακές
1 ξερό κρεμμύδι
1 πατάτα
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. ξερό δυόσμο
1 πρέζα/ες κύμινο
500 γρ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι κατά βούληση
Λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα
4 μερίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
2 κλωνάρια σέλερι (σε φέτες)
2 καρότα (σε καρέ)
1 πατάτα (σε καρέ)
1 κολοκύθι (σε καρέ)
1 μικρο λάχανο (χοντροκομμένο)
λίγο σέλινο (ή μαϊντανό)
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι για το σερβίρισμα
Για τις γαρίδες σουβλάκι
10 τεμάχιο/ια γαρίδες μεγάλες χωρίς το κέλυφος
10 τεμάχιο/ια καλαμάκια για σουβλάκι
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο αλάτι
Λίγο μάραθο
Για το ντρέσινγκ
1 τεμάχιο/ια λάιμ, ξύσμα και χυμό
1/2 τεμάχιο/ια πορτοκάλι κατά προτίμηση σαγκουίνι, χυμό
1/2 τεμάχιο/ια πιπεριά τσίλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 σκελ. σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
Σάλτσα sweet chilli
Λάιμ
Μαγιονέζα νηστίσιμη
12 γαρίδες ή καραβίδες καθαρισμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες
250 γρ. μπρόκολο
1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
400 γρ. κρέμα καρύδας light
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
150 γρ. ρεβίθια
½ φλ. ζωμό λαχανικών
Αλάτι
50 γρ. καρότα
50 γρ. κουνουπίδι
50 γρ. κόκκινες πιπεριές
40 γρ. κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
20 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
1/2 κ.γλ. αλάτι
10 γρ. χυμό λεμόνι