- 100γρ cottage cheese
- 2 ασπράδια αυγού
- 1 φλιτζ. Σπανάκι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- σκόνη σκόρδου
- μαύρο πιπέρι
Recipe Seasson: Χειμώνας
Χοιρινό με πιπεριές και φέτα
- 1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομματάκια των 4 εκ.
- 4 πράσινες πιπεριές
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1-3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
- 250γρ. πικάντικη φέτα
- 120mL ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Μηλοπιτάκια vegan με ζύμη αμυγδάλου
Για την Ζύμη:
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
- 150γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού κάνελα σε σκόνη
Κομποτέ μήλου:
- 500γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 12 κομμάτια το καθένα
- 200γρ. νερό
- 150γρ. καστανή ζάχαρη
- 25γρ. κορν φλάουερ διαλυμένα σε 50γρ. νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
Πατάτες με ντοματίνια και μαρινάτο γαύρο
Για την Σαλάτα:
- 4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για περίπου 40 – 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 12-16 φιλέτα από γαύρο μαρινάτο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές, ξεκουκουτσιασμένες
Για την Σάλτσα:
- 150mL ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ξερό θυμάρι θρυμματισμένο
- Αλάτι
Μήλο σε ροδέλες με φυστικοβούτυρο και ινδοκάρυδο
- 1 μήλο (300γρ)
- 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο (20γρ)
- 1 κ.σ. τριμμένο ινδοκάρυδο (10γρ)
Μανιτάρια, σπανάκι και γλυκοπατάτα με κάρυ
- 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τριμμένη μελιτζάνα (380γρ)
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια (700γρ με τη φλούδα)
- 500γρ άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 350γρ φύλλα σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250mL γάλα καρύδας light
Wrap με αβοκάντο και σολομό
- 100 γρ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά της αρεσκείας σας
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 2 μεσαίες τορτίγιες
- 60 γρ. τυρί light
- 300 γρ. σολομό
- 120 γρ. αβοκάντο
Τραχανότο με Φέτα Light
- 110 γρ. τραχανά, ξινό
- 450 ml ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 150 γρ. φέτα light, θρυμματισμένη
Muffins Καρότου
- 2 αυγά
- 140 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 140 γρ. αλεύρι βρώμης
- 180 γρ. καρότα, τριμμένα
- 100 γρ. καρύδια, τριμμένα
- 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 3 φακελάκια Instick βανίλια
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Για το σερβίρισμα:
- κανέλα
- καρύδια, τριμμένα
- NUTRIYUMMY CARAMEL FLAVORED SPREAD WITH SEA SALT
Ψητή Χειμωνιάτικη σαλάτα με πάστα ψητής πιπεριάς
- ½ κιλό μπρόκολο
- ½ κιλό κουνουπίδι
- 200 γρ. καρότα
- 250 γρ. πατάτες
- 6 πιπεριές φλωρίνης
- 150 γρ. ζεμύθα 1%
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα