myflex.gr

Μπάρες Σπιτικές

Χουρμάδες 6-7

Βρώμη200 γρ

Ταχίνι 100 γρ

Μέλι 100 γρ

Ξηροί καρποί ( καρύδια ή φουντούκια μερικώς σπασμένα) 50γρ

Κακάο 1-2 κ. γλυκού

Κανέλλα 1 κ. γλυκου

Κολοκυθόσουπα

600 γρ κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 1 πατάτα μικρή 1 σκελίδες σκόρδο, 1 μικρό κρεμμύδι ξερό 750 ml νερό ή ζωμό λαχανικών Αλάτι , πιπέρι, κόλιανδρο, κάρυ 2 κ. σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κολοκύθα έτοιμη βρασμένη

Κοτόσουπα

    400 γρ. στήθος κοτόπουλο ωμό

    100 γρ. ρύζι γλασέ

    1000 mL νερό

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    έτοιμο ζωμό κοτόπουλου

    1/2 ματσάκι μαΐντανός

    1 κρεμμύδι

    1 καρότο

    1 σέλερι

    1 σκελίδα σκόρδο

    1 κ.γ. πιπέρι, θυμάρι

      Γεμιστά

      1 ντομάτα, 1 πιπεριά, 1 κολοκύθι

      (ή έναν άλλο συνδυασμό λαχανικών της επιλογής μας)

      40γρ ρύζι της αρεσκείας μας (π.χ. καστανό, basmati, κλπ)

      120γρ κιμά μοσχαρίσιο

      5-6 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος

      1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

      ½  κ.σ. λάδι καρύδας

      Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

      Για τα γιουβαρλάκια:

      500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος

      100-150γρ. ρύζι γλασέ

      1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

      1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος θυμάρι

      1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

      2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

      2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 αβγό μέτριο

      1 ½ λίτρο νερό

      2 φύλα δάφνης δεντρολίβανο

      1 κύβος ζωμού κότας φλούδες από

      1 λεμόνι

      Για την σάλτσα:

      200 γρ. γιαούρτι

      2% στραγγιστό χυμός από 1 λεμόνι

      Πιπέρι

      Αλάτι

      3 κ.σ. άνηθο

      2 κ.σ. ζωμό από τα γιουβαρλάκια

      Κεφτέδες Γαλοπούλας στον φούρνο

        200γρ. κιμά από στήθος γαλοπούλας

        1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

        1 μικρή ντομάτα τριμμένη

        Αλάτι

        Πιπέρι

        πάπρικα γλυκιά

        1κ.γ. γεμάτο μουστάρδα

        5 φύλλα δυόσμο

          Κοτόπουλο Φρικασέ με σπανάκι

          400-500γρ. φιλέτο κοτόπουλο

          2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

          1 κρεμμύδι

          1 σκελίδα σκόρδο

          2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

          100γρ. κρασί λευκό (προαιρετικά)

          300γρ. νερό

          500γρ. σπανάκι

          200γρ. μανιτάρια  champignon ή άλλο είδος της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

          2 φρέσκα κρεμμυδάκια

          ½  ματσάκι άνηθο

          ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

          40-50γρ. μουστάρδα

          αλάτι

          πιπέρι