myflex.gr

Banana Bread με σκόνη πρωτεΐνης

Υλικά
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
  • 1 scoop πρωτεΐνης(πχ nutriyummy ultra whey chocolate)
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι (προαιρετικά για υγρασία)
  • 1 κουτ. γλυκού instick βανίλια
Χρόνος εκτέλεσης
25 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C και κάλυψε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ (μέγεθος 23x13 εκ.).
2
Λιώσε τις μπανάνες σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ή μπλέντερ, μέχρι να γίνουν πολτός.
3
Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε τα αυγά και πρόσθεσε το λάδι καρύδας (ή το λάδι της επιλογής σου) και το γιαούρτι (αν το χρησιμοποιήσεις). Προσθέτεις τις λιωμένες μπανάνες και το instick βανίλιας (αν χρησιμοποιήσεις).
4
Σε ένα τρίτο μπολ, ανακάτεψε τα ξηρά υλικά: αλεύρι, σόδα, κανέλα και αλάτι.
5
Ρίξε τα ξηρά υλικά στο μείγμα των υγρών και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν. Πρόσθεσε τη σκόνη πρωτεΐνης και ανακάτεψε καλά.
6
Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι όταν το βυθίσεις στο κέντρο του κέικ.
7
Άφησε το banana bread να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά το βγάζεις και το αφήνεις να κρυώσει τελείως σε σχάρα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης