myflex.gr

Bites Ρεβυθιού

Υλικά

• 500γρ ρεβίθια

• 1 κ.σ. πάπρικα

• 1 κ.σ. θυμάρι

• 1 πρέζα αλάτι

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε κρύο νερό βρύσης.
2
Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε καθαρό αλατισμένο νερό για 25’.
3
Τα σουρώνουμε σε σουρωτήρι και απλώνουμε τα ρεβίθια να στραγγίξουν καλά σε χαρτί κουζίνας για περίπου 3 ώρες.
4
Προσθέτουμε την πάπρικα, το θυμάρι, το αλάτι ή οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας, το λάδι και ανακατεύουμε.
5
Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στο φούρνο πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200οC στο γκριλ για 20’.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης