myflex.gr

Blueberry Muffins (gluten free)

Υλικά

Υλικά:

150 γρ. γάλα αμυγδάλου

1 κ.σ χυμός λεμόνι

150 γρ. αλεύρι βρώμης χ. γλουτένη

1 1/2 κ.γλ baking powder 

1/4 κ.γλ σόδα μαγειρική

1/4 κ.γλ αλάτι

60 γρ. μέλι

2 φακελάκια INSTICK ΒΑΝΙΛΙΑ

1 κ.σ λάδι καρύδας

1 1/2 φλιτζ. Blueberries 

Χρόνος εκτέλεσης
35 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου (εκτός από 50γρ) με το χυμό λεμόνι και το αφήνετε
2
Σε άλλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι βρώμης χ. γλουτένη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύετε
3
Ξεχωριστά, αναμιγνύετε τα 50 γρ. γάλα αμυγδάλου με το μέλι, τα φακελάκια INSTICK ΒΑΝΙΛΙΑ και το λάδι καρύδας
4
Ενώνετε όλα τα μίγματα και ανακατεύετε με ένα σύρμα
5
Ρίχνετε τα τα Blueberries και ανακατεύετε σιγά με μία μαλακή σπάτουλα
6
Τοποθετείτε σε ειδικές φόρμες muffin με χαρτάκια, περίπου μέχρι τη μέση και ψήνετε στους 180C για 25 λεπτά
7
Σερβίρετε ζεστά ή κρύα!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης