myflex.gr

Χοιρινό με πιπεριές και φέτα

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομματάκια των 4 εκ.
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1-3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
  • 250γρ. πικάντικη φέτα
  • 120mL ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Χρόνος εκτέλεσης
2 ώρες
Εκτέλεση
1
Για το χοιρινό με πιπεριές, ξεκινάμε λιώνοντας στον πολυκόφτη τη 1 πράσινη πιπεριά μαζί με το κρεμμύδι και αφήνουμε στην άκρη.
2
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τον πολτό κρεμμυδιού-πιπεριάς για 4-5 λεπτά, μέχρι το κρέας να ασπρίσει ομοιόμορφα και ο πολτός λαχανικών να μαλακώσουν, αλλά να μη ροδίσουν.
3
Προσθέτουμε τον πελτέ, τον τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πιάνει ελαφρώς στον πάτο του σκεύους, και ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει εντελώς τα υλικά.
4
Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση το υγρό. Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπούκοβο και σιγομαγειρεύουμε για 1-1 1⁄2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λιγοστή σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
6
Σε ένα φαρδύ ταψί αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το λιγοστό ζουμάκι του και προσθέτουμε τη μουστάρδα.
7
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθεί η μουστάρδα με τη σάλτσα και απλώνουμε το φαγητό ομοιόμορφα στο ταψί.
8
Κόβουμε όλες τις υπόλοιπες πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και με αυτά σκεπάζουμε το κρέας. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
9
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και τα σκορπίζουμε ομοιόμορφα πάνω από το φαγητό.
10
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μισολιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι πιπεριές. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης