myflex.gr

Χοιρινό με σέλινο

Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα)
  • 1 κιλό σέλινο
  • 1/2 κιλό σέλερι
  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια
  • 1 αυγό
  • Νερό
  • Λίγο λευκό κρασί
  • 10 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
Χρόνος εκτέλεσης
40 λεπτά
Εκτέλεση
1
Βάζουμε το κρέας σε νερό και το ζεματίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να βγάλει άσπρο αφρό κοινώς να το ξαφρίσουμε.
2
Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
3
Αμέσως σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά μαζί με το ξερό κρεμμύδι και ύστερα βάζοντας το αλάτι το πιπέρι. Ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Αν το φτιάξετε σε καλή κατσαρόλα θα αργήσει λίγο ,αλλιώς μπορείτε για πιο γρήγορα να το μαγειρέψετε στη χύτρα ταχύτητας για 30 λεπτά.
4
Σε μια άλλη κατσαρόλα έχετε βάλει πολύ νερό και λίγο αλάτι για να βράσετε το σέλινο και το σέλερι μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
5
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο αφήνουμε το μάτι ανοικτό και κοιτάμε τα χορταρικά αν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και μετά αμέσως τα ρίχνουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν.
6
Σβήνουμε το μάτι το αφήνουμε να πάρει την φωτιά του και είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
7
Χτυπάμε πρώτα καλά το ασπράδι μέχρι να γίνει ένας αφρός και να πάρει ένα άσπρο χρώμα, αμέσως μετά προσθέτουμε τον κρόκο και χτυπάμε ξανά καλά προσθέτοντας και τον χυμό του λεμονιού, αμέσως προσθέτουμε και λίγο από το ζουμί από το κρέας και ξαναχτυπάμε όλα μαζί, περιχύνουμε το φαγητό ομοιόμορφα και κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης