myflex.gr

Φακόρυζο

Υλικά

250 γρ. φακές

½ φλιτζάνι ρύζι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξηρό

1 κρεμμύδι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κύβο λαχανικών

πιπέρι, ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

½ lime

Χρόνος εκτέλεσης
50 λεπτά
Εκτέλεση
1
Βράζουμε τις φακές για 10’ και έπειτα τις σουρώνουμε.
2
Στην ίδια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
3
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδι ξηρό, το φρέσκο, το σκόρδο και την ρίγανη και τα σοτάρουμε ελαφρά.
4
Μετά προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
5
Έπειτα, προσθέτουμε τις φακές, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο και καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.
6
Μόλις το φαγητό αρχίζει να πήζει, το κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το πιπέρι και το lime.
7
Το φακόρυζο μας είναι έτοιμο.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης