ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΛΑΦΕΛ:
180 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα για 1 βράδυ)
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα 4
φύλλα από ½ μάτσο μαϊντανό
φύλλα από ½ μάτσο δυόσμο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 λιαστές ντομάτες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ:
200 γρ. ταχίνι
χυμός από 1 με΄τριο λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. γλυκού μέλι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
150 ml νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ:
1 κιλό μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
30 ml χυμός λεμονιού
φύλλα από ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένα
30 ml ελαιόλαδο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ:
4-5 αράβικες πίτες
1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
φύλλα από 5-6 κλωνάρια δυόσμο