myflex.gr

Φιλέτο γαλοπούλας με γλάσο από ρόδι

Υλικά

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ καπνιστή πάπρικα

1 κ.γλ πιπέρι λευκό

2 σκ. σκόρδο

1/2 φλ. μέλι

1 κιλό στήθος φιλέτο γαλοπούλας

1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ

3 φλιτζάνια (+ 1 κουταλιά της σούπας χυμό ροδιού)

    Χρόνος εκτέλεσης
    1 ώρα
    Εκτέλεση
    1
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C στον αέρα
    2
    Τρίβουμε τα φιλέτα γαλοπούλας πάνω από το μείγμα, να πάει σε όλα τα σημεία
    3
    Ψήνουμε για 30 λεπτά ενώ έχουμε σκεπάσει με ένα αλουμινόχαρτο
    4
    Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις, άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας.
    5
    Πάρτε μερικά ρόδια και στύψτε τα, όπως κάνετε με τα πορτοκάλια, ώστε να βγάλετε 3 μικρά φλιτζάνια χυμό
    6
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ανακατεύετε το χυμό ροδιού και το μέλι
    7
    Σε ένα μικρό ποτήρι ανακατέψτε τη 1 κουταλιά της σούπας χυμό ρόδι μαζί με το κόρν φλάουρ
    8
    Μόλις ο χυμός ρόδι και το μέλι, έρθουν σε σημείο βρασμού (δηλαδή μέχρι να μειωθούν τα υγρά σε περίπου 1 φλιτζάνι)ρίξτε τη 1 κουταλιά της σούπας χυμό από ρόδι μαζί με το κρν φλάουρ
    9
    Ανακατεύετε για 1 λεπτό ή μέχρι να πήξει
    10
    Μόλις είναι έτοιμη η γαλοπούλα σερβίρετε ζεστό, με το γλάσο από ρόδι!
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης