myflex.gr

Γεμιστές Πιπεριές

Υλικά
  • 4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες)
  • 1 κούπα ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο (προαιρετικά)
Χρόνος εκτέλεσης
10 λεπτά
Εκτέλεση
1
Κόψε τις κορυφές των πιπεριών και αφαίρεσε τα σπόρια. Αν θες, μπορείς να τις βράσεις για 5-10 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρώς πριν τις γεμίσεις. Διαφορετικά, άφησέ τες ωμές.
2
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
3
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το καλαμπόκι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
4
Αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί για 5-7 λεπτά.
5
Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό ή κόλιανδρο, αν θέλεις.
6
Γέμισε τις πιπεριές με το μείγμα και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί.
7
Ψήσε τις γεμιστές πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης