Για τα γιουβαρλάκια:
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
100-150γρ. ρύζι γλασέ
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος θυμάρι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 αβγό μέτριο
1 ½ λίτρο νερό
2 φύλα δάφνης δεντρολίβανο
1 κύβος ζωμού κότας φλούδες από
1 λεμόνι
Για την σάλτσα:
200 γρ. γιαούρτι
2% στραγγιστό χυμός από 1 λεμόνι
Πιπέρι
Αλάτι
3 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ζωμό από τα γιουβαρλάκια