myflex.gr

Κεφτεδάκια γαρίδας με «μαγιονέζα» αβοκάντο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ:

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες από καλύφη και κεφάλια

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένος κόλιανδρος

½ φλιτζάνι τσαγιού ψίχουλα ψωμιοού

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 αυγό

2 κουρ. σούπας φυστικοβούτυρο

30 ml χυμός λεμονιού

2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι

60 ml ελαιόλαδο

30 ml νερό

αλάτι και πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ» ΑΒΟΚΑΝΤΟ:

1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο

1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

40 ml χυμό λεμονιού

60 ml ελαιόλαδο

30 ml νερό

αλάτι και πιπέρι

Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ρίχνουμε τις γαρίδες στον πολυκόφτη και τις χτυπάμε με διακοπτόμενη λειτουργία μέχρι να ψιλοκοπούν καλά, αλλά να μην λιώσουν.
2
Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε απαλά.
3
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά, χωρίς όμως να πιέζουμε δυνατά το μείγμα με τις παλάμες μας, για να μη λιώσουν τα κομματάκια γαρίδας.
4
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5
Προθερμαίνουμε το γκριλ.
6
Μεταφέρουμε το ταψί με τα κεφτεδάκια στον φούρνο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά το πολύ, γυρίζοντάς τα μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
7
Παράλληλα, χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, το οποίο ρίχνουμε στο τέλος, σε αργή ροή, όπως φτιάχνουμε την κλασική μαγιονέζα.
8
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη μαγιονέζα αβοκάντο, μυρωδικά της αρεσκείας μας και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης