ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ:
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες από καλύφη και κεφάλια
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένος κόλιανδρος
½ φλιτζάνι τσαγιού ψίχουλα ψωμιοού
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 αυγό
2 κουρ. σούπας φυστικοβούτυρο
30 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
30 ml νερό
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ» ΑΒΟΚΑΝΤΟ:
1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
40 ml χυμό λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
30 ml νερό
αλάτι και πιπέρι