myflex.gr

Κινόα με φασολάκια, κοτόπουλο και πορτοκάλι

Υλικά

270 γρ. κινόα

300 γρ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα

2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ

500-550 γρ. βραστό φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες

1 κομμένη σε λωρίδες μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης

120 γρ. φύλλα ρόκας

1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι

2 πίτες ολικής αλέσεως ή λίγο ψωμάκι

αλάτι και πιπέρι

ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Χρόνος εκτέλεσης
25 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κινόα με το τζίντζερ και 1+3/4 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό.
2
Βάζουμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά και, όταν αρχίσει το νερό να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12 - 15 λεπτά, μέχρι το κινόα να πιει τα υγρά.
3
Μεταφέρουμε το κινόα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε 5 λεπτά, να «σταθεί».
4
Στο μεταξύ, ζεματίζουμε τα φασολάκια σε νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε (ιδανικά, 3 - 4 λεπτά).
5
Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στο μπολ με το κινόα.
6
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την πιπεριά, τη ρόκα, το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης