myflex.gr

Κοτόπουλο Chilli

Υλικά

    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    ½  κρεμμύδι

    1 σκελίδα σκόρδο

    1 πράσινη πιπεριά

    ½ φλιτζ. μανιτάρια

    200γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς το δέρμα

    200γρ ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ

    ½  φλιτζ. κόκκινα φασόλια

    ½  φλιτζ. άσπρα φασόλια

    ½ φλιτζ. μαύρα φασόλια

    ¼ φλιτζ. καλαμπόκι

    1 κ.γ. τσίλι

    1 κ.γ. κύμινο

    1 κ.γ. θυμάρι

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Νερό για τον βρασμό

      Χρόνος εκτέλεσης
      45 λεπτά
      Εκτέλεση
      1
      Προετοιμάζουμε τα λαχανικά και το κρέας. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε το σκόρδο. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές.
      2
      Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
      3
      Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3’-4’.
      4
      Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 3’, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο.
      5
      Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φασόλια όλων των ειδών, το καλαμπόκι, την ντομάτα, τα μπαχαρικά και νερό.
      6
      Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25’.
      *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
      Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
      Διαβάστε επίσης