myflex.gr

Κοτόπουλο Ψητό με Ρεβίθια και Κάρυ

Υλικά

600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο

400 γρ. βρασμένα ρεβίθια

1 κρεμμύδι ξερό

1 πιπεριά κόκκινη

1 καρότο

½ κ.γ. κάρυ, ½ κ.γ. κουρκουμάς, ½ κ.γ. πιπέρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από ½ λεμόνι

½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών/ κοτόπουλου

Χρόνος εκτέλεσης
Time
Εκτέλεση
1
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε 4 ίσα κομμάτια, το μαρινάρουμε με τη μισή ποσότητα μπαχαρικών, το λεμόνι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
2
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες και τα τοποθετούμε σε μια μικρή γάστρα.
3
Από πάνω προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά, τα βρασμένα ρεβίθια, το μαριναρισμένο κοτόπουλο, το ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-50 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του φούρνου που διαθέτουμε.
5
Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης