myflex.gr

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Υλικά

6-8 μερίδες

500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.σ. γλυκάνισο, σε σπόρους

220 γρ. ρύζι γλασέ

100 ml λευκό κρασί

1 1/2 -2 λίτρα ζωμό, κοτόπουλο

φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες

1 ματσάκι άνηθο, χοντροκομμένο

100 γρ. σπανάκι

 

Για το αυγολέμονο

 αυγά

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα μπούκοβο

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Χρόνος εκτέλεσης
50 λεπτά
Εκτέλεση
1
Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
2
Τοποθετούμε μία άλλη κατσαρόλα πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει.
3
Ρίχνουμε και τους σπόρους γλυκάνισου, το κοτόπουλο, και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε.
4
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο (ή τον ζωμό), τον μισό άνηθο , τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
5
Μετά από 20 λεπτά, το ρύζι έχει βράσει και φτιάχνουμε το αβγολέμονο.
6
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από 2 λεμόνια, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
7
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
8
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα μεταφέρουμε 4-5 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας στο μπολ.
9
Στη συνέχεια, αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά.
10
Περιμένουμε 30'' να πήξει η σούπα και ανακατεύουμε.
11
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι.
12
Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης