myflex.gr

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά

    400-500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος

    100γρ. μακαρόνια

    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

    2-3 ντομάτες τριμμένες

    1 κ.γ. πελτές ντομάτας

    2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

    2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

    1 και ¼  ποτήρι νερό από τα μακαρόνια

    Αλάτι

    Πιπέρι

    2 φύλλα δάφνης

    3 κόκκους μπαχάρι

      Χρόνος εκτέλεσης
      30 λεπτά
      Εκτέλεση
      1
      Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά.
      2
      Μόλις σοτάρουμε και πάρει χρώμα ο κιμάς, τον απλώνουμε περιμετρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
      3
      Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
      4
      Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
      5
      Ενώ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι με τον κιμά και σερβίρουμε.
      *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
      Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
      Διαβάστε επίσης