myflex.gr

Μανιτάρια, σπανάκι και γλυκοπατάτα με κάρυ

Υλικά
  • 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένη μελιτζάνα (380γρ)
  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια (700γρ με τη φλούδα)
  • 500γρ άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 350γρ φύλλα σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250mL γάλα καρύδας light
Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα
Εκτέλεση
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
2
Προσθέτουμε την τριμμένη μελιτζάνα, τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια, τα κομμένα μανιτάρια, το σπανάκι και τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
3
Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσουν.
4
Μόλις μαραθούν (μετά από περίπου 20’-25’) τα λαχανικά προσθέτουμε το γάλα καρύδας, μαγειρεύουμε για άλλα 5’ ανακατεύοντας συνέχεια το φαγητό, κλείνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 30’.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης