myflex.gr

Μεσογειακό κριθαρώτο λαχανικών

Υλικά

1 φλιτζ. κριθαράκι

2 κουτ. σούπας λάδι

1 κρεμμύδι

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

1 κολοκυθάκι

½ πράσο

1 κουτ. σούπας συμπυκνωμένο ντοματοπελτέ

500 γρ χυμό ντομάτας

2 φλιτζ. νερό ή ζωμό λαχανικών

30 ml κόκκινο κρασί

1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα light

1 κουτ. γλυκού αλάτι/πιπέρι/ρίγανη

½ κουτ. γλυκού μπαχάρι

¼ κουτ. γλυκού κανέλα

1 φύλλο δάφνης

φέτα και βασιλικός, μπούκοβο (προαιρετικά)

Χρόνος εκτέλεσης
25 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και σε μία κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε σε σχετικά υψηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το πράσο, το κολοκυθάκι και το φύλλο δάφνης μαζί με το λάδι. Προαιρετικά ρίχνουμε και λίγο μπούκοβο και σοτάρουμε.
2
Μετά από 5 λεπτά που τα λαχανικά μας θα έχουν μαλακώσει βάζουμε τον συμπυκνωμένο πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
3
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί όλο ανακατεύοντας τακτικά.
4
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και αφού σοτάρουμε για 1 λεπτό βάζουμε και τον χυμό ντομάτας και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά.
5
Μετά από λίγο που έχει πιει κάποια υγρά ρίχνουμε και το νερό/ ζωμό λαχανικών σε δόσεις, ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει και ανακατεύουμε συχνά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.
6
Όταν φαίνεται πως έχει μαζέψει τα περισσότερα υγρά, όχι όλα, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί κρέμα. Προαιρετικά σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και φέτα light για γαρνιτούρα. Καλή απόλαυση!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης