myflex.gr

Μηλοπιτάκια vegan με ζύμη αμυγδάλου

Υλικά

Για την Ζύμη:

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη
  • 150γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάνελα σε σκόνη

Κομποτέ μήλου:

  • 500γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 12 κομμάτια το καθένα
  • 200γρ. νερό
  • 150γρ. καστανή ζάχαρη
  • 25γρ. κορν φλάουερ διαλυμένα σε 50γρ. νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα & 30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, προσθέτοντας σταδιακά 100 ml νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη.
2
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
3
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το «φτερό» σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν σε ζύμη.
4
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
5
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος μισό εκατοστό.
6
Με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. ή με ένα φλιτζανάκι του καφέ κόβουμε δίσκους από τη ζύμη.
7
Γεμίζουμε κάθε δίσκο με 1 κουτ. γλυκού κομποτέ μήλου και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρα, πατώντας με τα δάχτυλά μας τις άκρες ώστε να σφραγίσουν.
8
Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, για περίπου 25 λεπτά.
9
Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
10
Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης