- 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 120 ml κόκκινο κρασί
- 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 350 γρ. δαμάσκηνα
Αλμυρές αυγοφέτες με αβοκάντο
1 μικρό αυγό 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα μαύρο πιπέρι 1 πρέζα κουρκουμά 1 φέτα ψωμί ολικής με προζύμι (50γρ) ½ ώριμο αβοκάντο (80γρ) ½