- 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 120 ml κόκκινο κρασί
- 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 350 γρ. δαμάσκηνα
Πεντανόστιμο vegan παστίτσιο
225γ ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια 225 γρ. 175 γρ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 σκ σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κσ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 κσ φρέσκο δεντρολίβανο