- 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 120 ml κόκκινο κρασί
- 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- 350 γρ. δαμάσκηνα

Τοφού Γύρος
400γρ τοφού (στεγνωμένο και κομμένο σε λωρίδες) 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη 1 κ.γ. κύμινο 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα 1/2 κ.γ. τσίλι