myflex.gr

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα εσπεριδοειδών

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:

500 γρ. μοσχαρίσος κιμάς

1 αυγό

1  ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος ξερός

1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

350 ml χυμός πορτοκαλιού

1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας μαρμελάδα NUTRIYUMMY APRICOT LIGHT JAM

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα.
2
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
3
Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα.
4
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
5
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια.
6
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους χυμούς και το ξύσμα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
7
Αδειάζουμε στον πολυκόφτη και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαρμελάδα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης