myflex.gr

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Υλικά

10 πατάτες

1-2 Κ.Σ ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Τις κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Ψήνοντας τις σε μεγαλύτερα κομμάτια, η κοπή θα βοηθήσει να αναδειχθεί καλύτερα η αντίθεση ανάμεσα στο μαλακό εσωτερικό και το τραγανό εξωτερικό.
2
Βράστε πρώτα τις πατάτες. Περίπου οκτώ έως δέκα λεπτά βράσιμο αρκούν. Δεν πρέπει να λιώνουν αλλά να είναι τρυφερές παρουσιάζοντας μια μικρή αντίσταση όταν τις τρυπάτε με πιρούνι.
3
Προσθέστε μαγειρική σόδα στο νερό που βράζουν. Στραγγίξτε τις καλά. Βεβαιωθείτε ότι αφήσατε τις πατάτες σας να στεγνώσουν λίγο μέχρι να μπουν στο φούρνο.
4
Μην γεμίζετε υπερβολικά το ταψί. Οι πατάτες πρέπει να είναι απλωμένες σε μια στρώση με αρκετό χώρο ανάμεσά τους ώστε να κατανέμεται ομοιόμορφα η θέρμανση του φούρνου
5
Προθερμάνετε το ταψί σας στο φούρνο. Αυτό βοηθάει να σχηματιστεί τραγανή και χρυσαφένια κρούστα, επομένως δεν θα τις ψήσετε περισσότερο από όσο χρειάζονται.
6
Ψήστε τις πατάτες σε υψηλή θερμοκρασία. 200oC με 220οC στον αέρα είναι ιδανική θερμοκρασία για να ξεκινήσετε το ψήσιμο. Όταν σχηματίσουν μια τραγανή κρούστα χωρίς να έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα, χαμηλώνετε στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο.
7
Ανακατέψτε τις περιστασιακά. Αφήστε τις να ψηθούν τα πρώτα 20 λεπτά, και μετά βγάλτε τις από τον φούρνο για να τις ανακατέψετε ελαφρώς.
8
Αρωματίστε ελαιόλαδο με μυρωδικά για να δώσετε άρωμα στις πατάτες
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης