Για την Σαλάτα:
- 4 μεγάλες πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για περίπου 40 – 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 12-16 φιλέτα από γαύρο μαρινάτο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές, ξεκουκουτσιασμένες
Για την Σάλτσα:
- 150mL ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ξερό θυμάρι θρυμματισμένο
- Αλάτι