myflex.gr

Πεντανόστιμο vegan παστίτσιο

Υλικά

225γ ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια 225 γρ.

175 γρ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

3 σκ σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κσ φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κσ φρέσκο δεντρολίβανο

2 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

130 γρ κατεψυγμένος αρακάς

130γ κατεψυγμένο καλαμπόκι

150 γρ σέλινο, ψιλοκομμένο

225 γρ ξηρές καφέ φακές

2 κσ πελτέ ντομάτας

1 φλ ζωμός λαχανικών

Για την Πατάτα:

1175 γρ πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

120 ml γάλα αμυγδάλου

2 κσ ελαιόλαδο

1 κγλ σκόρδο σε σκόνη

Αλάτι και πιπέρι

Χρόνος εκτέλεσης
40 λεπτά
Εκτέλεση
1
Μαγείρεμα Φακής: Σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάλτε 1 φλιτζάνι ξηρές φακές με 3 φλιτζάνια νερό και μια πρέζα αλάτι.
2
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
3
Αφού ψηθούν, στραγγίστε τις και κρατήστε τις για αργότερα.
4
Βάλτε τις καθαρισμένες και κομμένες πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Βράστε και μαγειρέψτε μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
5
Μόλις ψηθούν οι πατάτες, στραγγίστε τις και βάλτε τις ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου, αλάτι και πιπέρι.
6
Πολτοποιήστε τις μέχρι να γίνουν λείες.
7
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C
8
Σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο και τα φρέσκα μυρωδικά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
9
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, πασπαλίστε τα με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατέψτε καλά.
10
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το tamari και τον ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει.
11
Ανακατέψτε τις μαγειρεμένες φακές μαζί με το καλαμπόκι και τον αρακά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
12
Τοποθετήστε το μείγμα φακής σε ένα ταψί 9x13 ιντσών και απλώστε τον πουρέ πατάτας από πάνω, ώστε να καλύπτει ομοιόμορφα τις φακές.
13
Τοποθετήστε το ταψί σε ένα μεγαλύτερο ταψί (για να αποτρέψετε τυχόν διαρροές) και ψήστε το ξεσκέπαστο για 25-30 λεπτά στους 180°C (350°F). Προαιρετικά: Ψήστε το για 1-2 λεπτά στο τέλος για να ροδίσει και να γίνει τραγανή η επάνω στρώση.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης