myflex.gr

Πουρές από πατζάρι

Υλικά
  • 6 βολβοί παντζαριού
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • 150 γρ. cottage
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι άνηθος
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 80 γρ. καρύδια
Χρόνος εκτέλεσης
Time
Εκτέλεση
1
Ξεκινάμε διαχωρίζοντας τους βολβούς παντζαριού από τα φύλλα και τους πλένουμε καλά
2
Έπειτα τους τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό.
3
Βράζουμε για τουλάχιστον 40-45 λεπτά.
4
Με το που βράσουν, αφαιρούμε τους βολβούς από την κατσαρόλα και τους ξεφλουδίζουμε.
5
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα καρύδια και τα χοντροκόβουμε.
6
Αφαιρούμε τα καρύδια από το μπλέντερ και προσθέτουμε τους καθαρισμένους και βρασμένους βολβούς από τα παντζάρια, το γιαούρτι, το cottage, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το σκόρδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
7
Αναμειγνύουμε τα καρύδια με το μίγμα του πουρέ παντζαριού.
8
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης