myflex.gr

Ψάρι στη λαδόκολλα με πουρέ αρακά

Υλικά

Για το ψάρι:

3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 λεμόνια 600 γρ. Φιλέτο Πέρκας 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα Κομμάτια λεμονιού για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για τον πουρέ αρακά:

200 mL νερό 500 γρ. κατεψυγμένος αρακάς 2 κ.γ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. χυμό λεμονιού Αλάτι Πιπέρι

Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C.
2
Αλείψτε τα ψάρια με ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε λαδόκολλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στα ψάρια. Προσθέστε πάνω από τα ψάρια το φλοιό λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το φρέσκο κρεμμύδι.
3
Βάλτε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω έτσι ώστε να το κλείσετε καλά με το κλείσιμο προς τα πάνω ώστε να μην τρέχουν τα υγρά στο ταψί.
4
Ψήνετε για 20 λεπτά.
5
Για τον πουρέ αρακά: Παράλληλα σε βρασμένο νερό προσθέτετε τον αρακά και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και αφήνετε για 10 λεπτά.
6
Στραγγίξτε τα καλά και βάλτε τα σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
7
Στη συνέχεια αφαιρέστε τα από τη φωτιά και λιώστε το μίγμα με ένα μίξερ χειρός, προσθέτοντας λίγο από το νερό με το οποίο έχετε βράσει τον αρακά μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
8
Τέλος προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
9
Σερβίρετε μαζί με τα ψάρια με κομμένες φέτες λεμονιού.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης