myflex.gr

Ρεβύθια με γαρίδες

Υλικά
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 15 γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε μικρές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Χρόνος εκτέλεσης
2 ώρες
Εκτέλεση
1
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ.
2
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε στην άκρη τα κεφάλια και τα κελύφη.
3
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών και τα κεφάλια και τα κελύφη.
4
Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
5
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο.
6
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
7
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε τα ρεβίθια και μικρή ποσότητα του ζωμού από τις γαρίδες και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
8
Βάζουμε τα ρεβίθια σε μία γάστρα και προσθέτουμε ζωμό τόσο ώστε να καλυφθούν.
9
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 περίπου ώρες.
10
Σε μια κατσαρόλα με ζωμό από τα κελύφη βράζουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά.
11
Σερβίρουμε τα ρεβίθια και τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης