myflex.gr

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Υλικά

250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

100 γρ. σελινόριζα

πράσο

καρότο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ντομάτα

2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο

1/3 ματσάκι μαϊντανό

φρέσκο κρεμμυδάκι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Χρόνος εκτέλεσης
40 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό για να κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
2
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σελινόριζα χωρίς την φλούδα, το πράσο και το καρότο.
3
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ¼ ελαιόλαδο, τα λαχανικά, πιπέρι, αλάτι, και σοτάρουμε 3-4 λεπτά.
4
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν και να κρυώσουν μέσα στο τηγάνι.
5
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι
6
Προσθέτουμε στο μπολ με το dressing αλάτι, πιπέρι, τα ψημένα λαχανικά από το τηγάνι και τα μαυρομάτικα φασόλια.
7
Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια και την προσθέτουμε στο μπολ.
8
Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια, φρέσκο βασιλικό και δύοσμο.
9
Προσθέτουμε στη σαλάτα τα μυρωδικά και το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
10
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης