myflex.gr

Σούπα με κόκκινες φακές

Υλικά

3-4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Εύκολη

Για τη σούπα

200 γρ. κόκκινες φακές

1 ξερό κρεμμύδι

1 πατάτα

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.γ. ξερό δυόσμο

1 πρέζα/ες κύμινο

500 γρ. νερό

Αλάτι

Πιπέρι κατά βούληση

Λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα

Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ξεπλένουμε τις φακές μέχρι το νερό που τρέχει να είναι ξανά διαυγές και καθαρό.
2
Κόβουμε την πατάτα σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
3
Σωταρουμε με ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει λίγο το κρεμμύδι και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
4
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας,κύμινο, πιπέρι και τον ξερό δυόσμο. Ανακατεύουμε για να βγάλουν τα αρώματα τους. Ρίχνουμε και τις φακές.
5
Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών και αλάτι και αφήνουμε τις κόκκινες φακές να πάρουν δράση.
6
Βράζουμε περίπου 25΄ .
7
Δοκιμάζουμε, πολτοποιούμε την βελουτέ.
8
Αν μας πήξει πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό κ αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα.
9
Σερβίρουμε με λίγο μπουκοβο και δυόσμο.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης